sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

babka rumowa z lukrem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i mało pracochłonne ciasto,które można wzbogacić rodzynkami i innymi bakaliami

babka rumowa z lukrem

Składniki:

babka rumowa z lukrem

 

  • 4 sztuki jajka,
  • 2 szklanki mąka,
  • 3/4 szklanki cukier,
  • 200 gram margaryna,
  • pół szklanki mleko,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • pół łyżeczki kakao

Sposób przygotowania:

babka rumowa z lukrem
Jajka ucieramy z cukrem na puch po czym dodajemy rozpuszczona margarynę,make wymieszaną z proszkiem i mleko.Wylewamy ciasto do wysrowanej i opruszonej mąką formy i na środek wsypujemy kakao i delikatnie mieszamy.Pieczemy godzinę w temp.180 stopni. Po upieczeniu lukrujemy.

Tagi:

jajko jajka