ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Bagietkowe zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na kolację będzie pasowało idealnie

Bagietkowe zapiekanki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bagietkowe zapiekanki

 

  • 3/4 bagietki
  • masło do smarowania
  • 2 pieczarki
  • 10-15 dag kiełbasy cienkiej
  • 1/2 papryki czarwonej
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 15 dag sera żółtego
  • przyprawa do pizzy

Sposób przygotowania:

Bagietkowe zapiekanki
Bagietkę pokroić na kromki 1,5-2 cm. Każdą kromkę posmarować masłem. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ułożyć na kromkach. Z kiełbaski zerwać skórkę i pokroić na cieniutkie plasterki. Ułożyć na pieczarkach. Paprykę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a ogórka pokroić w plasterki. Ułożyć na kromkach. Potem posypać tartym serem i przyprawą do pizzy. Zapiekać w piekarniku aż ser się rozpuści.
Bagietkowe zapiekanki
Bagietkę pokroić na kromki 1,5-2 cm i posmarować masłem
Bagietkowe zapiekanki
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ułożyć na kromkach
Bagietkowe zapiekanki
Przygotowane bagietki posypać tartym serem i przyprawą do pizzy