akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Bajaderki- ziemniaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zostało Ci sporo niezużytego i starego ciasta, zrób bajaderki, inaczej ziemniaczki. Są to dosyć małe kuleczki z resztek ciast. Serdecznie polecam!

Bajaderki- ziemniaczki

Składniki:

Bajaderki- ziemniaczki

 

  • 500g. resztek ciast, babek, biszkoptów itp.
  • 2/3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 50g. rozpuszczonego masła
  • bakalie (rodzynki, orzechy, kokos, migdały itp.)
  • kokos do obtoczenia bajaderek

Sposób przygotowania:

Bajaderki- ziemniaczki
1. Resztki ciast drobno pokruszyć. Dodać bakalie, kakao, cukier puder i wszystko razem wymieszać. Wlać ostudzone masło i wyrobić rękami do uzyskania zbitej masy. 2. Z ciasta uformować kulki troszkę większe niż orzech włoski. Każdą obtoczyć w kokosie. Włożyć do papilotek i schłodzić w lodówce około 15 minut.. Smacznego!