Monika i Magda

Monika i Magda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Baked french toasts

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warte spróbowania, bardzo smaczne

Baked french toasts

Składniki:

Baked french toasts

 

  • 1 chałka
  • 1,5 szkl mleka
  • 0,5 opakowania śmietanki 30%
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki esencji waniliowej
  • 0,5 szklanki cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Baked french toasts
Chałkę pokrój na ok 2 cm pajdy i ułóż na blasze. Pozostałe składniki połącz ze sobą i zalej dokładnie wszystkie kawałki chałki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do ok 170 stopni i piecz przez ok 30-40 min. Po ok 20 min przekręć tosty na drugą stronę, aby każdy kawałek przypiekł sie na złoto. Podawaj ciepłe posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionych owoców.

Tagi:

jajko jajka