sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryc

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo dobry i prosty barszczyk wigilijny.

Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryc Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryc

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryc
Grzyby moczymy w ciepłej wodzie przez około 30 minut. Kapustę kiszoną zagotowujemy i raz odlewamy wodę aby nie była kwaśna. Następnie zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy 20 minut. Dodajemy grzyby i kasze gryczaną. Gotujemy całość do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego
Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryc
Do ugotowanej kapusty kiszonej dodajemy kaszę
Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryc
Następnie dodajemy suszone grzybki do całości
Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryc
Barszcz gotujemy do miękkości. Smacznego