pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Barszcz biały z kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Można również podawać z jajkiem i zabieloną śmietaną.

Barszcz biały z kiełbaską Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz biały z kiełbaską

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały z kiełbaską
Do zimnej wody wrzucamy skórę z boczku i rozpoczynamy gotowanie. Gdy się zagotuje dodajemy liść laurowy, pieprz kolorowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 15 minut. Następnie wrzucamy pokrojoną kiełbasę (najlepsza byłaby jak najbardziej sucha), poszatkowane liście lubczyku, majeranek i dodajemy barszcz biały (możemy wcześniej rozrobić go w letnim wywarze lub z odrobiną wody). Całość gotujemy ok. 10-15 minut. Zupa jest idealna do popicia. Smacznego.
Barszcz biały z kiełbaską
Barszcz biały z kiełbaską
Barszcz biały z kiełbaską
Zabielony