2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Barszcz czerwony wigilijny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Barszcz podawać na gorąco z uszkami .

Barszcz czerwony wigilijny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Barszcz czerwony wigilijny

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony wigilijny
Grzyby namoczyć,ugotować i odcedzić. Gotujemy wywar z buraków,włoszczyzny,buraków i przypraw,przecedzamy przez sitko,łączymy z wywarem z grzybów dodajemy kwas buraczany ,podgrzewamy wszystko razem na małym ogniu nie doprowadzając do wrzenia bo barszcz zmieni kolor.Doprawiamy do smaku solą cukrem i pieprzem oraz majerankiem .Podajemy z uszkami w bulionówkach. Grzyby z wywaru można pokroić drobniutko i dodać do barszczu Ja nie dodaję bo my lubimy klarowny.
Barszcz czerwony wigilijny
Barszcz gotujemy jak podałam w przepisie