marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Barszczyk czerwony z jajkiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotować wywar na barszcz,dodać resztę jarzyn,rosołki,przyprawy zapachowe.Jajka ugotować na twardo,pokroić,barszcz doprawić i nalewać.

Barszczyk czerwony z jajkiem.

Składniki:

Barszczyk czerwony z jajkiem.

 

  • 1 litr wywaru buraczanego,
  • pół selera,
  • 1 por,koncentrat buraczany,
  • 3 buliony jarzynowe,
  • szczypta lubczyku,
  • 4 jajka na twardo,
  • 3 listki laurowe i ziele angielskie,
  • sól,pieprz,maggi,
  • koperek do przybrania.

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerwony z jajkiem.
Przygotować wywar na barszcz buraczany,czyli dać obrane,opłu-
-kane buraczki,por cały,pół selera,lubczyk,listki laurowe oraz parę
kulek ziela.Przykryć garnek pokrywką i gotować długo z godzinę.
Jajka ugotować na twardo,zalać zimną wodą i obrać ze skorupek,
a następnie pokroić w ćwiartki i kłaść na talerze.Barszczyk odcedzić i doprawić solą,pieprzem,maggi i buteleczką koncentratu
z buraków.Gotowy barszczyk nalewać do talerzy z ćwiartkami jaj-
-ek i posypać koperkiem po wierzchu.

Tagi:

jajko jajka