Sposób przygotowania:
Bezy z bananami wg nikusi
Białka ubić na sztywno, dosypując partiami oba rodzaje cukru, dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Masę bezową nałożyć do szprycy z okrągłą końcówką i wycisnąć 6 ''bananów'' na blachę wyłożoną papieem do pieczenia. Suszyć 3 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 90'C. Śmietanę ubić na sztywno cukrem pudrem, dodać roztopioną czekoladę i wstawić na 2 godziny do lodówki. Krem nałożyć do szprycy i wycisnąć na ostudzone bezy. Czekoladę połamać na kawałki, roztopić z masłem stale mieszając i wlać mleko oraz rum . Banany obrać, przekroić na pół, położyć na kremie, polać czekoladą i posypać krokantem. Deser podawać zaraz po przygotowaniu ;) Schładzanie: 2 godziny Suszenie : 3 godziny Przygotowanie: 1 godzina