Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Bitki w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubię bitki w sosie. To dobry pomysł na obiad dla osób, które mają dość kotletów schabowych, a lubią mięsne dania.

Bitki w sosie własnym

Składniki:

Bitki w sosie własnym

 

Sposób przygotowania:

Bitki w sosie własnym
Mięso kroimy w plasterki i rozbijamy je tłuczkiem do mięsa tak, jak na kotlety schabowe. Oprószamy je solą i pieprzem. W garnku zagotowujemy wodę z zielem, liściem i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry mięsa oprószamy mąką i podsmażamy na oleju, następnie przekładamy je do garnka. Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju ze smażenia mięsa. Dodajemy ją do gotującego się w garnku mięsa wraz z roztartym czosnkiem. Gotujemy do miękkości dodając pod koniec gotowania chrzan.

Tagi:

mięso tarta