reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Bitki w sosie cebulowo musztardowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Prosty przepis na tradycyjne bitki to sposób na udany obiad

Bitki w sosie cebulowo musztardowym

Składniki:

Bitki w sosie cebulowo musztardowym

 

Sposób przygotowania:

Bitki w sosie cebulowo musztardowym
Każdy kawałek mięsa lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, panierujemy w mące. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy bitki. Na ten sam olej wsypujemy łyżkę mąki i lekko ją rumienimy. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i serek topiony,przyprawy i musztardę. Podlewamy ok 1/2 litra wody i dusimy do miękkości. Jeżeli wolimy gładkie aksamitne sosy to możemy przetrzeć go przez sito, lub zmiksować blenderem.