Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem- podaję je z ziemniakami i surówką. Każdemu będą smakować.

Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem

Składniki:

Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem

Ubijanie mięsa

Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem
Mięso cienko rozbijam i oprószam przyprawami.

Karkówkę kroję na plastry. Rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą, pieprzem, rozmarynem i mieloną papryką.

Podsmażanie mięsa

Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem
Mięso z cebulą podsmażam na maśle z dwóch stron.

Na maśle podsmażam mięso razem z pokrojoną cebulą.

Duszenie mięsa

Bitki z karkówki duszone z pieczarkami i koperkiem
Mięso zalewam wodą. Dodaję przyprawę, mąkę oraz pieczarki. Duszę.

Następnie mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). Wsypuję przyprawę warzywną i mąkę. Duszę na małym ogniu około godziny.

Pieczarki kroję w plastry. Dodaję do mięsa. Koper drobno siekam i także dodaję do bitek. Duszę kolejne 15 minut. Śmietany mieszam razem z musztardą. Dodaję do mięsa. Gotuję 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Bitki podaję z ziemniakami i surówką.