piskotka

piskotka

Kucharz
[Przepisów: 10]

bieszczadzkie drogi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto na święta i nie tylko.

bieszczadzkie drogi

Składniki:

bieszczadzkie drogi

 

  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ciasto makowe,
  • 2 szklanki maku
  • 8 jaj
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka wody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki mąka ziemniaczanej
  • Masa:,
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1, 1/2 budyniu
  • 1 margaryna

Sposób przygotowania:

bieszczadzkie drogi
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami Mak przekręcamy 2 razy przez maszynkę dodajemy do masy, na końcu dodajemy pianę z białek. Pieczemy z tego 2 placki. Gotujemy budyń ucieramy go z 1 kostką masła lub margaryny i 6 łyżkami cukru pudru. Na jeden placek makowy wykładamy połowę masy. Biszkopt kroimy na 6 pasków.Pięć pasków układamy na masie tak aby były między nimi odstępy, w te puste miejsca wlewamy tężejącą galaretkę, jak zastygnie wykładamy resztę masy, przykrywamy drugim plackiem makowym.

Tagi:

ciasto mak