BEEA123

BEEA123

Kucharz
[Przepisów: 9]

Bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam tym ktorzy nie przepadają za bigosem kwaśnym i tym co nie cierpią zmywania.

Bigos

Składniki:

Bigos

 

  • 1 główka kapusty
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 30-40 dag boczku wędzonego
  • okolo 1 kg kiełbasy
  • cebula
  • Przyprawa do bigosu 2 szt.
  • 2-3 liścia laurowe
  • 5 szt.ziela angielskiego
  • koncentrat pomidorowy
  • kucharek lub vegeta
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Bigos
Kiszoną kapustę płuczemy 2-3 razy -wrzucamy do dużego garnka.Kapustę w główce poszatkować i wrzucić na kiszoną kapustę.Mięso i boczek pokroić na małe kawałki i dodać do kapusty.Na końcu pokrojoną wędlinę. Do małego garnuszka wlać około 0,75 litra wody dodać niecały słoiczek koncentratu pomidorowego,wsypać przyprawę do bigosu,wymieszać i wszystko wlać do garnka z kapustą i mięsem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.Przykryć i na małym ogniu gotować-często mieszając około 1,5 godziny. Według smaku doprawić kucharkiem i pierzem.