misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Bigos bez kapusty

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nietypowy bigos dla osób, które nie lubią kapusty!!

Bigos bez kapusty

Składniki:

Bigos bez kapusty

 

  • 20 dkg cebuli
  • 20 dkg marchewki
  • 20 dkg pieczarek
  • 20 dkg kiełbasy zwyczajnej
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól ziołowa
  • pieprz czarny
  • 1 szklanka bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

Bigos bez kapusty
Cebulę pokroić w krążki. Pieczarki pokroić w plasterki. Marchew zetrzeć na dużych oczkach. Kiełbasę pokroić w kostkę. Każdy składnik podsmażyć na łyżce oleju na osobnych patelniach. Wszystko połączyć i podlać bulionem, dodać przecier i doprawić do smaku. Poddusić na małym ogniu przez około 30 minut. Podawać z ryżem. Potrawę można zamrażać :) Smacznego!!