Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny bigos dla całej rodziny. Doskonale smakuje na drugi dzień. Bardzo często go przygotowuję. Polecam gorąco.

Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą
Łopatkę kroję na mniejsze kawałki. Kapustę kiszoną razem z mięsem przekładam do garnka. Zalewam wodą. Dodaję kwiat kopru oraz przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, kminek, przyprawę uniwersalną). Gotuję na małym ogniu godzinę. Cebulę kroję w drobną kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do kapusty. Boczek kroję w kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Razem podsmażam na oliwie. Dodaję do kapusty. Gotuję 45 minut. Z mąki i masła przygotowuję zasmażkę. Dodaję do kapusty razem z koncentratem pomidorowym. Gotuję jeszcze 15 minut. Bigos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem.
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą
Łopatkę kroję na mniejsze kawałki. Kapustę kiszoną razem z mięsem przekładam do garnka. Zalewam wodą.
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą
Dodaję kwiat kopru oraz przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, kminek, przyprawę uniwersalną). Gotuję na małym ogniu godzinę. Cebulę kroję w drobną kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do kapusty.
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą
Boczek kroję w kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Razem podsmażam na oliwie.
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą
Dodaję do kapusty. Gotuję 45 minut. Z mąki i masła przygotowuję zasmażkę. Dodaję do kapusty razem z koncentratem pomidorowym. Gotuję jeszcze 15 minut.