kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Bigosik z lina

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bigosik z lina. Rybę patroszymy, myjemy, kroimy na porcje i solimy. Warzywa trzemy na tarce

Bigosik z lina

Składniki:

Bigosik z lina

 

Sposób przygotowania:

Bigosik z lina
Rybę patroszymy, myjemy, kroimy na porcje i solimy. Warzywa trzemy na tarce (duże otwory), wrzucamy do garnka. Dodajemy grzyby, przyprawiamy i gotujemy. Gdy warzywa będą już miękkie możemy podprawić. Następnie robimy zasmażkę z masła, mąki i cebuli. Wrzucamy na nią przygotowanie wcześniej rybę i dusimy przez ok 20 min. Na koniec dodajemy śmietanę. Smacznego.

Tagi:

bigos