zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Biszkopt orzechowy II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Druga wersja biszkopta orzechowego

Biszkopt orzechowy II

Składniki:

Biszkopt orzechowy II

 

  • żółtka 4 szt
  • białka 4 szt
  • orzechy zmielone 4 łyżki
  • bułka tarta 3 łyżki
  • cukier 4 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt orzechowy II
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier i dalej ubijać. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać orzechy i bułkę tartą i delikatnie wymieszać. Piec 40 minut w temp. 150 stopni z termoobiegiem.

Tagi:

tarta