pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Biszkopt z agrestem i tuskawkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobry placek z owocami

Biszkopt z agrestem i tuskawkami

Składniki:

Biszkopt z agrestem i tuskawkami

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z agrestem i tuskawkami
Ubić pianę z białek. Do białek dodać 5 łyżek cukru i wmieszać żółtka. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie łyżką. Całość wylać na brytfannę i upiec biszkopt w 180 st. C. Zrobić masę: ugotować budyń w mleku z 2 łyżkami cukru. Odstawić do ostygnięcia. Utrzeć margarynę i połączyć z budyniem. Posmarować placek, na to dać agrest i truskawki. Zalać przygotowaną wcześniej galaretką.