mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt z kremem i dżemem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto:)

Biszkopt z kremem i dżemem.

Składniki:

Biszkopt z kremem i dżemem.

 

  • 1 Biszkopt
  • 2 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 budyń
  • 125 g masła
  • 1 słoik dżemu
  • 1/2 szkl. krokantu

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem i dżemem.
Biszkopt przekrawam wzdłuż na pół. Jeden blat smaruję równo dżemem. Krem budyniowy: Na mleku gotuję budyń z cukrem wedle instrukcji na opakowaniu. Miękkie masło ucieram na puszystą masę. Zimny budyń dodaję po łyżce do utartego masła i ucieram na krem. Następnie masę dzielę na dwie części. Jedną część wykładam na dżem. Przykrywam drugim biszkoptem, a wierzch smaruję resztą kremu. Ciasto posypuję krokantem przygotowanym z podsmażonych na maśle wiórek kokosowych z cukrem. Gotowe ciasto wstawiam do lodówki do schłodzenia.

Tagi:

biszkopt