mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Biszkopt z puszystym kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasto z puszystym kremem.

Biszkopt z puszystym kremem

Składniki:

Biszkopt z puszystym kremem

 

  • SKŁADNIKI NA BISZKOPT:
  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki białego cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki octu
  • SKŁADNIKI NA KREM:
  • 2 szklanki mleka
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 1/2 szklanki białego cukru
  • 200 g margaryny
  • kilka kropli aromatu waniliowego lub śmietankowego
  • 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki

Sposób przygotowania:

Biszkopt z puszystym kremem
Na początku w misce ubić jajka z białym cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, olej i ocet. Całość dokładnie wymieszać mikserem. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec 30 minut.Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Następnie zrobić krem. W tym celu budyń z cukrem ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Ostudzić. Do zimnego dodać margarynę i aromat.Dokładnie wymieszać. Krem powinien być gładki i puszysty.
Biszkopt przekroić na pół i posmarować dżemem a następnie wyłożyć krem. Wierzch ciasta można polukrować lub polać czekoladową polewą.Smacznego.