gosia79z

gosia79z

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Biszkoptowe naleśniki z fruzeliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolejne wydanie naleśników.

Biszkoptowe naleśniki z fruzeliną

Składniki:

Biszkoptowe naleśniki z fruzeliną

 

  • Na ciasto:
  • 2,5 szkl. mleka
  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szkl cukru
  • 2 jaja

 

  • Na nadzienie
  • Frużelina wiśniowa
  • bita śmietana

Sposób przygotowania:

Biszkoptowe naleśniki z fruzeliną
Białka oddzielić od żółtek, pozostałe składniki ciasta połączyć mikserem.Ciasto jest dość rzadkie.Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem.Jeśli podczas smażenia okaże się, ze ciasto jest zbyt gęste, należy dolać trochę mleka i delikatnie wymieszać.Smażyć, na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.
Przełożyć frużeliną, ozdobić bitą śmietaną.