eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Błyskawiczna ala kwaśnica zabielana Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie miałam czasu na gotowanie,więc wymyśliłam błyskawiczną zupkę.

Błyskawiczna ala kwaśnica zabielana Eli

Składniki:

Błyskawiczna ala kwaśnica zabielana Eli

 

  • 2 kostki bulionowe z liściem laurowym i zielem angielskim
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • 1/2 litra kwaski z kapusty kiszonej
  • 25 dkg drobnego makaronu (ja dałam muszelki)
  • 1 łyżka mąki
  • 150 ml śmietany kremówki
  • pieprz
  • maggi
  • cukier (ewentualnie)

Sposób przygotowania:

Błyskawiczna ala kwaśnica zabielana Eli
Warzywa obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.W garnku zagotować 2.5 litra wody.Do wrzątku wrzucić kostki bulionowe,dodać potarte warzywa i zagotować.Do zupy wsypać makaron i gotować do miękkości.Mąkę wymieszać z kwaską z kapusty,wlać do zupy i chwilę pogotować.Do garnuszka wlać śmietanę,dolewać po trochu gorącą zupę,mieszając.Wlać śmietanę do zupy.Zupę przyprawić maggi,pieprzem i cukrem,gdy zupa będzie za kwaśna.Smacznego!

Tagi:

makaron