aggnieszkaa

aggnieszkaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Błyszcząca polewa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Błyszcząca polewa nie tylko ładnie wygląda, ale też dobrze smakuje.

Błyszcząca polewa

Składniki:

Błyszcząca polewa

 

Sposób przygotowania:

Błyszcząca polewa
Do rondelka wrzucić pokrojoną w kostkę margarynę (lub masło) dodać cukier i mleko i postawić na mały ogień. Cały czas mieszać, nie doprowadzić do wrzenia. Po całkowitym rozpuszczeniu cukru zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Po około 5-10 minutach dodać kakao i dokładnie wymieszać. Co jakiś czas mieszać, aby nie powstała na wierzchu "skorupka". Polewa z upływem czasu będzie gęstnieć. Gdy będzie odpowiedniej gęstości polać ciasto i włożyć je do lodówki, aby polewa całkowicie zastygła.