kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Bliny śmietankowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Do śmietany dodać żółtka, przesianą mąkę, szczyptę soli i cukru - dokładnie wyrobić.

Bliny śmietankowe

Składniki:

Bliny śmietankowe

 

Sposób przygotowania:

Bliny śmietankowe
Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Do śmietany dodać żółtka, przesianą mąkę, szczyptę soli i cukru - dokładnie wyrobić. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta i wyrobić (delikatnie). Na patelnię kłaść ciasto łyżką i formować placki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać posypane cukrem.