krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Blok Zebra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo dobre polecam wszystkim

Blok Zebra

Składniki:

Blok Zebra

 

  • 4 tabliczki czekolady białej Goplana
  • 30 dag wafelków w czekoladzie
  • 30 dag masła
  • 10 dag suszonej żurawiny
  • pół tabliczki (5 dag) czekolady Klasycznej Gorzkiej Goplana
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Blok Zebra
W szerokim garnku zagotuj wodę, postaw na nim miskę i włóż białą czekoladę Goplany. Dodaj masło i mieszaj, aż powstanie jednolita masa.

•Jajka utrzyj z cukrem pudrem na krem. Wymieszaj z czekoladą. Miskę wstaw do gorącej kąpieli, aby masa nie zastygła.

•Formę keksową wyłóż folią. Wlej trochę masy. Przykryj warstwą wafelków, posyp żurawinami i zalej masą. Czynności powtarzaj aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić wafelki {2-3 wafle odłóż do dekoracji). Wstaw do lodówki na noc.

•Blok wyjmij z formy. W kąpieli wodnej stop czekoladę