akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Brzoskwiniowiec bez pieczenia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Doskonałe ciasto na upalne dni. Bez pieczenia, proste i szybkie. Z dużą ilością brzoskwiń i kremu. Serdecznie polecam!

Brzoskwiniowiec bez pieczenia

Składniki:

Brzoskwiniowiec bez pieczenia

Masa

Dodatkowo

  • 1 galaretka o smaku pomarańczowym
  • opakowanie okrągłych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowiec bez pieczenia
Masa: Syrop zagotować z cukrem. W 1 szkl. wody rozpuścić budynie i żółtka. Wlać do gotującego się syropu. Cały czas mieszając gotować do zgęstnienia. Następnie zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia. Masło utrzeć do puszystości, stopniowo dodawać budyń, za każdym razem zmiksować do uzyskania jednolitego kremu. Do 2/3 masy dodać pokrojone w kostkę cztery połówki brzoskwiń, wymieszać.

ETAP 1:

Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć folią aluminiową/ papierem do pieczenia. Na dnie poukładać biszkopty, a następnie wysmarować je 2/3 masy. Na to ponownie biszkopty i część masy bez brzoskwiń.

ETAP 2:

Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wrzącej wody. Pozostałe brzoskwinie zmiksować na puree, dodać go galaretki i wymieszać. Lekko tężejącą wylać na masę. Schłodzić w lodówce do stężenia. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Zjem to!)


Tagi:

biszkopt