ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Brotola w prostej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Brotola to moje nowe odkrycie. Ryba ma bardzo delikatny smak, mięso jest dość twarde. Polecam spróbować!

Brotola w prostej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brotola w prostej panierce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Brotola w prostej panierce
Brotolę filetujemy oraz ściągamy z niej łuski, dzielimy ją na porcje. Każdą porcję oprószamy solą i pieprzem oraz suszonym koperkiem. Następnie kawałki ryby moczymy w rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej. Rybę smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju roślinnym. Można podawać z sosem jogurtowo - czosnkowym lub z ziemniakami. Polecam!
Brotola w prostej panierce
Rozebranie ryby najlepiej zlecić mężczyźnie.
Brotola w prostej panierce
Suszony koperek można oczywiście zastąpić świeżym.
Brotola w prostej panierce
Ryba w klasycznej panierce smakuje najlepiej.
Brotola w prostej panierce
Gdy użyjemy patelni teflonowej znacznie zmniejszy się ilość potrzebnego do smażenia oleju.