sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Budyń cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Budyń o moim ulubionym smaku, mniam

Budyń cappuccino Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Budyń cappuccino

 

Sposób przygotowania:

Budyń cappuccino
Do garnuszka wlewamy na spód trochę wody i gotujemy. Kiedy już woda zacznie bulgotać wlewamy 300 ml mleka. Mąkę pszenną przesiewamy, dodajemy 5 łyżek cukru i 6 łyżek cappuccino dowolnego smaku ( ja dałam waniliowe). Wszystko dokładnie mieszamy z resztą mleka (200ml). Wlewamy do gotującego sie mleka. Gotujemy ciągle mieszając aż budyń zgęstnieje. Smacznego.
Budyń cappuccino
Dokładnie wymieszane suche składniki mieszamy z mlekiem