Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Budyniowo śnieżne ciasto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne ciasto na zimowy weekend do kawy lub ciepłej herbaty

Budyniowo śnieżne ciasto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Budyniowo śnieżne ciasto

 

Sposób przygotowania:

Budyniowo śnieżne ciasto
Margarynę roztopić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec przelać margaryne i wymieszać. Przełożyc na tortownicę i piec ok 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Jabłka umyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę wraz z bananami. Dwie szklanki wody zagotować z cukrem dodając pokrojone owoce. Podgotować aż jabłka zmiękną. W jednej szklance wody rozmieszać budynie i przelac do owoców. Wymieszać i ostudzić. Masa smietanowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Śmietane 30% ubić na sztywno, następnie dodać cukier puder oraz śmietanę 18% wraz z żelatyną delikatnie wymieszać. Na biszkopt wylać masę owocową a następnie masę śmietanową. Na wierzch obsypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki.
Budyniowo śnieżne ciasto
Wszystkie składniki na biszkopt połączyc ze sobą...
Budyniowo śnieżne ciasto
Owoce pokroić w kosteczkę i wymieszać na mase budyniową
Budyniowo śnieżne ciasto
Śmietany ubić dodac cukiert puder i żelatynę.
Budyniowo śnieżne ciasto
Na biszkopt przelac mase jabłkową,masę śmietanową oraz wiórki kokosowe.