Sposób przygotowania:
Bułeczki Drożdżowe z serem .
Na początku przygotować rozczyn drożdżowy i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie mąkę przesiać, dodać wyrośnięty rozczyn, jaja utarte z cukrem, szczyptę soli i wyrobić ciasto dodając mleko. Gdy składniki połączą się dodawać po trochu ciepły tłuszcz i wyrabiać ciasto tak długo, aż stanie się pulchne, gładkie i lśniące i zacznie odstawać od ręki. Następnie wyrobione ciasto odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu rozwałkować ciasto na placek o kształcie prostokąta, posmarować nadzieniem (utarty zmielony twaróg wymieszany z cukrem i jajem) zawinąć placek i pokrajać nożem na prostokątne bułeczki. Na koniec posmarować jajem i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec tak aż bułeczki będą złoto-brązowe. Smacznego
misia14
czy do sera nie trzeba dodać budyniu, mąki???
nie rozumiem jak pokroić na prostokątne bułeczki??? ile ich będzie??? i jak je kłaść na blachę???
w jakiej temperaturze piec???