akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Bułeczki maliniaki z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepis zaczerpnięty z blogu Moje Wypieki. Pyszne, delikatne i puszyste bułeczki z czekoladowym nadzieniem i malinami. Niebo w gębie! Polecam.

Bułeczki maliniaki z białą czekoladą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bułeczki maliniaki z białą czekoladą

 

 

 

  • Dodatkowo:
  • 300g. malin
  • cukier puder do posypania
  • 1 roztrzepane jajka do wysmarowania bułeczek

Sposób przygotowania:

Bułeczki maliniaki z białą czekoladą
1, Ciasto: Wszystkie składniki dobrze wyrobić mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego do uzyskania jednolitego i gładkiego ciasta. Uformować z niego kulę, przełożyć do miski oprószonej mąką i przykryć ściereczka. Odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto krótko wyrobić rękami i podzielić na 10-12 części. Z każdej uformować okrągłą bułeczkę. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Do wyrośnięcia. 2. Nadzienie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. W wyrośniętych bułeczkach zrobić pośrodku dołki. Tam umieścić po 2-3 łyżki nadzienia i posypać je malinami. 3. Tak przygotowane bułki piec w 190st.C około 15 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Bułeczki maliniaki z białą czekoladą
Wyrośnięte i nadziane bułeczki maliniaki.
Bułeczki maliniaki z białą czekoladą
Pieczenie bułeczek z białą czekoladą i malinami.
Bułeczki maliniaki z białą czekoladą
Studzenie maliniaków z białą czekoladą.