zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Bułki pszenno kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

nie ma to jak domowe chrupiące bułeczki

Bułki pszenno kukurydziane

Składniki:

Bułki pszenno kukurydziane

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki pszenno kukurydziane
Margarynę stopić i przestudzić. Drożdże rozrobić z cukrem aż będą płynne. Dodać do drożdży wodę, sól, margarynę i wodę oraz obie mąki i dokładnie wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką do wyrośnięcia. Z gotowego ciasta formować bułeczki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułeczkę leciutko naciąć na krzyż i posmarować rozmąconym białkiem. Odczekać aż bułki wyrosną. Piec je w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 20-25 minut w zależności od mocy pieczenia piekarnika.