lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Bułki z przedziałkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bułki robione specjalnie na kolację, wyszły smaczne. Zróbcie i pokażcie jak wam wyszło. Mojej rodzinie smakowały.

Bułki z przedziałkiem  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki z przedziałkiem

Składniki :

Sposób przygotowania:

Bułki z przedziałkiem

Do misy wsypujemy mąkę podgrzewamy wodę ma być ciepła lecz nie gorąca.

Wsypujemy drożdże do ciepłej wody, dodajemy cukier i mieszamy aż do rozpuszczenia drożdży. W mące robimy dołek i wlewamy drożdże z wodą delikatnie mieszamy. 

Rozpuszczamy masło i letnie dodajemy do reszty składników, na końcu wsypujemy sól i wbijamy jajo. 

Włączamy mikser końcówka hak i na najmniejszych obrotach koło 10 minut. 

Zostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę,  jak słabo rośnie to zostawiamy na dłużej. Jak powiększy nam się ciasto dwukrotnie znaczy że gotowe. 

Ciasto i dzielimy je na 8-10 części. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i robimy przedziałek.

Zostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. 

Wyszły bardzo smaczne. 

Bułki z przedziałkiem
Do misy wsypujemy mąkę podgrzewamy wodę ma być ciepła lecz nie gorąca. Wsypujemy drożdże do ciepłej wody , dodajemy cukier i mieszamy aż do rozpuszczenia drożdży.
Bułki z przedziałkiem
W mące robimy dołek i wlewamy drożdże z wodą delikatnie mieszamy. Rozpuszczamy masło i letnie dodajemy do reszty składników , na końcu wsypujemy sól i wbijamy jajo.
Bułki z przedziałkiem
Włączamy mikser końcówka hak i na najmniejszych obrotach koło 10 minut. Zostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę , jak słabo rośnie to zostawiamy na dłużej.
Bułki z przedziałkiem
Ciasto i dzielimy je na 8-10 części . Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i robimy przedziałek .Zostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut