paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Bulion z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bulion z delikatnymi drobiowymi pulpetami ze skórką limonki, paskami cukinii oraz papryczką pepperonii

Bulion z pulpetami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bulion z pulpetami

 

  • filet z kurczaka
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • tymianek do smaku
  • skórka z limonki otarta
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta 5 łyżek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bulion warzywny 1,5 litra
  • cukinia 1 mała sztuka
  • papryczka pepperoni 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Bulion z pulpetami
Filet z kurczaka opłukać i osuszyć, przekręcić w maszynce. Do filetu dodać drobno posiekaną i podsmażoną na maśle cebulkę. Dodać również skórkę z limonki, jajko, bułkę tartą . Do smaku dodać tymianek sól i pieprz. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą aby powstała jednolita masa. Formować kulki na wielkość orzech ów włoskich i wkładać na gotujący się na małym ogniu bulion. Całość gotujemy około 10-12 minut na małym ogniu. Pokroić papryczkę, a z cukinii przy pomocy obieraczki do warzyw wyciąć cienki paski. Papryczkę i cukinię dodać do bulionu. Gotować jeszcze chwile aż cukinia zmięknie.
Bulion z pulpetami
Filet z kurczaka opłukać i osuszyć, przekręcić w maszynce. Do filetu dodać drobno posiekaną i podsmażoną na maśle cebulkę. Dodać również skórkę z limonki, jajko, bułkę tartą . Do smaku dodać tymianek sól i pieprz.
Bulion z pulpetami
Formować kulki na wielkość orzech ów włoskich i wkładać na gotujący się na małym ogniu bulion. Całość gotujemy około 10-12 minut
Bulion z pulpetami
Pokroić papryczkę, a z cukinii przy pomocy obieraczki do warzyw wyciąć cienki paski. Papryczkę i cukinię dodać do bulionu.