martunia19

martunia19

Starszy Kucharz
[Przepisów: 44]

Buraczki z korniszonami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny dodatek do ziemniaków bądź kluseczek.

Buraczki z korniszonami

Składniki:

Buraczki z korniszonami

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z korniszonami
Buraki wyszorować, obrać, pokroić w paski.
Cebulkę obrać, drobno pokroić i przesmażyć na masełku, dodać buraki i dusić, po 10 min zalać bulionem.
Dodać goździki i przyprawy i dusić jeszcze ok. 0,5 godz.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w małej ilości wody dodać ocet i zagęścić tym buraczki, dusić jeszcze 3 min.
Korniszony pokroić w zapałkę i na końcu dodać do buraczków.
SMACZNEGO!

Tagi:

buraki