basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Buraki z papryką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały dodatek do drugiego dania

Buraki z papryką i cebulą

Składniki:

Buraki z papryką i cebulą

 

  • 3 kg buraków
  • 5 dużych cebul
  • 5 papryk zielonych
  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

Buraki z papryką i cebulą
Buraki ugotować w skórkach, obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Z octu, wody, soli i cukru ugotować zalewę, Gdy zalewa zacznie się gotować wrzucić do niej wszystkie warzywa,wymieszać i gotować w tej zalewie 20 minut.Gorące wlewać do słoików, zakręcać i ustawiać na zakrętkach. Buraki gotowane były w zalewie, więc już ich nie pasteryzujemy.

Tagi:

buraki