lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gołąbki z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gołąbki z farszem z czerwoną kapustą

Gołąbki z kapustą

Składniki:

Gołąbki z kapustą

 

  • główka białej kapusty
  • marchew
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 2 cebule
  • por
  • 2 jaja
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kapustą
Białą kapustę oczyść z zewnętrznych liści i parz aż jej liście będą miękkie.Czerwoną kapustę poszatkuj.Posiekaj cebulę i czosnek,skrój pora.Marchew zetrzyj na tarce.Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę,czosnek,dodaj marchew.pora i czerwoną kapustę.Podlej odrobiną wody i duś przez około 10-15 min.Ostudź,do warzyw dodaj mięso mielone,wbij jaja oraz dopraw do smaku.Farsz ułóż na liściach białej kapusty i zwijaj gołąbki które ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz w temp 170 st.