teresa.rembiesa

teresa.rembiesa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 26]

goląbki inaczej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

nie udała ci się kapusta zrób sobie gołąbki

goląbki inaczej

Składniki:

goląbki inaczej

 

  • 1kg. kapusty
  • 70dkg.mięsa mielonego surowego (może być gotowane)
  • 1/2 szkl.ryżu surowego (może być gotowany)
  • 1/2 szkl. grysiku surowego
  • 2 cebule
  • 30 dkg. pieczarek
  • 2 jaja
  • sól ,pieprz ,wegeta

Sposób przygotowania:

goląbki inaczej
kapustę drobno poszatkować, cebulę drobno pokroić pieczarki poddusić tak aby nie było nic wody,wszystko zarobić i formować gołąbki ,panierować w jajku iw bułce tartej ip piec w głębokim oleju (frytownica) Jeżeli gołąbki są z mięsa surowego to upieczone gotować w rosole 40 min. Na wywarze zrobić sos. Jeżeli gołąbki są z mięsa gotowanego to upieczone wkładamy do wcześniej zrobionego sosu na 1/2 godz. Sos jaki kto lubi (pomidorowy, grzybowy)