milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Golonka na kapuście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Golonka smakuje wspaniale z kapusta i chlebem

Golonka na kapuście

Składniki:

Golonka na kapuście

 

Sposób przygotowania:

Golonka na kapuście
Myjemy, oczyszczamy i osuszamy golonkę. Nacieramy przyprawą. Golonkę wkładamy do rondla, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i czosnek. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę. Obieramy cebulę i kroimy ją w kostkę. Kapustę lekko odciskamy i kroimy. Następnie cebulę zeszklimy na patelni. Dodajemy kapustę, ziele angielskie, liście laurowe, mieloną paprykę i przyprawę i podsmażamy. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Golonkę wyjmujemy z rondla, posypujemy papryką i czosnkiem w proszku. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni. Golonkę podajemy z kapustą.