evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Galareta Wieprzowo - Drobiowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna galaretka na przekąskę :)

Galareta Wieprzowo - Drobiowa

Składniki:

Galareta Wieprzowo - Drobiowa

 

  • 1 mała golonka
  • 2 nózki wieprzowe
  • 2 uda kurczaka
  • 1 kostka rosołowa
  • czosnek (według uznania) ja daje dość sporo
  • włoszczyzna rosołowa
  • liść laurowy, angielskie ziele,
  • pieprz, sól (według uznania)

Sposób przygotowania:

Galareta Wieprzowo - Drobiowa
Umytą golonkę , udka i nóżki wieprzowe zalewamy zimną wodą i gotujemy.Prezd zagotowaniem się wywaru odlewamy całość i zalewamy jeszcze raz zimna wodą.Dodajemy liście laurowe,czosnek,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy na wolnym ogniu szumując od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku(według uznania). Gdy mięsko już bedzie miękkie wyciagamy,studzimy i rozdrabniamy.Wywar przecedzamy i spowrotem wrzucamy do niego mięso. Potem cały wywar z mięsem rozlewamy do miseczek lub innych naczyń. Jak miseczki z galaretą już bedą chłodne wkładamy do lodówki na noc.I na rano galaretka już gotowa :) SMACZNEGO :-)