dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Galareta z nóżek wieprzowych 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Łatwa w przygotowaniu ale niestety bardzo pracochłonna.

Galareta z nóżek wieprzowych 5 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Galareta z nóżek wieprzowych 5

 

Sposób przygotowania:

Galareta z nóżek wieprzowych 5
Nóżki oczyszczamy i dokładnie myjemy. Zalewamy wodą, dodajemy oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę oraz przyprawy i kostkę rosolową i gotujemy rosół. Mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości i kroimy w małe kawałki. Rosół przecedzamy przez sito. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i kroimy w plasterki lub kostkę (jak kto woli). Na dnie salaterki lub w innych foremkach układamy plasterek jajka, odrobinę groszku zielonego i ugotowanej i pokrojonej w kosteczkę marchewki (może być z rosołu). Na to wykładamy mięso i zalewamy całość wystudzonym rosołem. Odstawiamy do stężenie w chłodne miejsce. Smacznego.
Galareta z nóżek wieprzowych 5
Ugotowane mięso oddzielamy od kości i kroimy w małe kawałki.
Galareta z nóżek wieprzowych 5
Na dnie salaterki układamy pokrojone jajko i warzywa.
Galareta z nóżek wieprzowych 5
Warzywa i mięso zalewamy wystudzonym rosołem.