jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Galaretka porzeczkowo- malinowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

doskonała galaretka z cukrem żelującym

Galaretka porzeczkowo- malinowa

Składniki:

Galaretka porzeczkowo- malinowa

 

  • 3/4 litra soku z czerwonych porzeczek
  • 1/4 litra soku malinowego
  • 1 kg cukru żelującego

Sposób przygotowania:

Galaretka porzeczkowo- malinowa
W garnku wymieszać sok z czerwonych porzeczek i sok malinowy z cukrem żelującym.
Doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty.
Gorącą galaretkę przelać do wyparzonych słoików.
Zamknąć i odwrócić je do góry dnem. Ostudzone słoiki wynieść do chłodnej piwnicy.