anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Galaretki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Galaretki goszczą na moim stole prawie przy każdej okazji . Wszyscy domownicy bardzo je lubią . Znikają w mig.

Galaretki wieprzowe

Składniki:

Galaretki wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Galaretki wieprzowe
Golonko i nóżki dokładnie umyć i pociąć w miarę możliwości. Zalać wodą dodać obrane i oczyszczone warzywa . Do garnka dodać przyprawy gotować około 3 godziny. Wywar przecedzić przez durszlak. Mięso oddzielić od kości i drobno pokroić. Można dodać posiekaną włoszczyznę. Mięso włożyć do miseczki i zalać wywarem. Odstawić do zastygnięcia.