mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Grule ze złotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sezon grillowania mamy po woli za sobą , dzięki taki ziemniaczką przypomnimy sobie te miłe chwile.

Grule ze złotka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grule ze złotka

 

 

Sposób przygotowania:

Grule ze złotka
Wybieramy ziemniaki jak najmniejsze , dokładnie je myjemy. Zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut , to oczywiście zalezy od wielkości ziemniaków ich odmiany na próbę wyjąć możliwe największego , przekroić sprawdzając jego miękkość. Przed podaniem skropić oliwą z oliwek , popieprzyć i przyprawić solą .
Grule ze złotka
umyte ziemniaczki zawijamy szczelnie folią
Grule ze złotka
Przed podaniem proponuje przekroić największego ziemniaka by sprawdzić czy jest gotowy

Tagi:

przyprawy