Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Gruszki w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gruszki w occie

Gruszki w occie

Składniki:

Gruszki w occie

 

  • kilka gruszek, obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd
  • 1 łyżeczka goździków
  • 1 l wody
  • 3 szklanki cukru
  • 350 ml octu
  • laska wanilii
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Gruszki w occie

Aby przygotować pyszne gruszki w occie należy wodę zagotować z cukrem, dodać ocet, wanilię, goździki i sól i ponownie zagotować. Gruszki umieścić w słoiku, zalać marynatą i szczelnie zamknąć.


Tagi:

beza bezy gruszki