Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Gruszki lukrowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gruszki lukrowane- w czekoladzie

Gruszki lukrowane

Składniki:

Gruszki lukrowane

 

  • 4 gruszki
  • 1/2 tabliczki czekolady
  • 2 łyżki mleka
  • sok cytrynowy
  • 1 łyżka cukru

 

Sposób przygotowania:

Gruszki lukrowane
Gruszki obrać, nie obrywać szypułek i nie rozkrawać. Za pomocą skrobaczki usunąć gniazda nasienne. Włożyć do wrzącej wody z dodatkiem cukru i soku cytrynowego, ugotować. Osączyć z syropu. Czekoladę rozpuścić na parze, dodając dwie łyżki gorącego mleka, dobrze wymieszać i oblać sosem gruszki ustawione z szypułkami do góry.

Tagi:

czekolada