Gruszki migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne gruszki migdałowe

Gruszki migdałowe

Składniki:

Gruszki migdałowe

 

  • Składniki:
  • 6 gruszek
  • szklanka mąki
  • szklanka płatków migdałowych
  • cynamon
  • 1/2 szklanki cukru
  • 150 g masła
  • masło do formy

Sposób przygotowania:

Gruszki migdałowe
Przygotowanie: Dużą formę do wypieków umyć, wytrzeć. Nasmarować masłem. Na stolnicę wysypać mąkę, płatki migdałowe, cukier i masło. Dosypać cynamonu. Z tego ciasta formować w palcach kruszonkę. Obrane i pokrojone w plastry gruszki układać na formie na wierzch obsypać przygotowaną kruszonką. Całość piec w temp. 200s.c około 25-30 minut. Podawać na ciepło.

Tagi:

gruszki