Etna

Etna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Grzanki z razowego chleba z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Grzanki te to przepyszne "co nieco"

Grzanki z razowego chleba z boczkiem

Składniki:

Grzanki z razowego chleba z boczkiem

 

  • 40 dag razowego chleba,
  • około 25 dag cienkich plasterków ugotowanego selera,
  • 10 (18 dag) bardzo cienkich plasterków boczku,
  • 1 łyżka zielonej pietruszki,
  • 4 dag oleju lub smalcu.

Sposób przygotowania:

Grzanki z razowego chleba z boczkiem
Przed samym podaniem na rozgrzanym tłuszczu, bardzo lekko podsmażyć cienkie plasterki boczku, odłożyć. W tym samym tłuszczu obrumienić kromki razowego chleba. Na każdą kromkę położyć cienki plasterek gorącego selera, na seler kawałeczek boczku. Wszystko posypać obficie zieloną pietruszką.

Tagi:

chleb