Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Grzybowa patelnia z maślakami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jesienna zapiekanka!!!!!!

Grzybowa patelnia z maślakami

Składniki:

Grzybowa patelnia z maślakami

 

  • 70dag maślaków lub podgrzybków
  • 1 kg ziemniaków
  • 25 dag cienkiej, grubo krojonej kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz, ew. maggi
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Grzybowa patelnia z maślakami
Ziemniaki ugotować w mundurkach wystudzić, obrać i pokroić na cząstki.
Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka i zeszklić na oliwie.
Kiełbasę pokroić w kostkę dodać do cebuli i podsmażyć.
Grzyby oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i pokroić na niezbyt małe kawałki. Dodać do cebuli z kiełbasą i smażyć 25 min.Włozyć ziemniaki i smażyć jeszcze ok.10 min. Doprawić solą i pieprzem wg smaku. można posypać zieloną pietruszką lub koperkiem.

Tagi:

kielbasa